Заклад дошкільної освіти "Джерельце"
Управління освіти Маяківської сільської ради

7 глобальний тиждень безпеки дорожнього руху

ЗВІТ

про  проведення  тижня   безпеки  дорожнього руху

              Навчання дітей правилам безпеки дорожнього руху,  залишається одним із найважливіших завдань дошкільної освіти. Тому необхідна повсякденна робота з дітьми щодо формування уявлень про важливість дотримання правил дорожнього руху. Щоб уберегти дитину від нещасних випадків у різних ситуаціях, необхідно навчити її безпечній поведінці.

                У рамках проведення тижня   безпеки дорожнього руху з 15.05.2023 по 19.05.2023р у нашому у процесі спільної діяльності з дітьми ми проводили бесіди та ігрові ситуації , спрямовані на формування початкових навичок поведінки на вулиці та у транспорті, де дітям слід грати на вулиці, щоб убезпечити своє життя, дали уявлення про вулицю.

                   Протягом тижня з дітьми були розглянуті ілюстрації з дорожніми ситуаціями на вулиці, спрямованими на формування правильної поведінки на дорозі «Як би ти вчинив?», плакат «Уроки безпеки» з правил дорожнього руху та небезпечні ситуації, що загрожують здоров'ю та безпеці дитини. Проводилися ігри та вправи: "Вгадай транспорт", "Що говорить світлофор", "Стоп", "Вантажівки", спрямовані на вивчення правил дорожнього руху. Рухливі ігри: «Світлофор», «Автомобілі», «Горобчики та автомобіль» ін.;

Діти спостерігали  за транспортом, проїжджою частиною, пішоходами,

розглядали  картини «Дорожні знаки»; брали участь у сюжетно-рольових іграх: "Автобус", "На дорозі", "Ми пішоходи";

              Першочергове завдання у вирішенні проблеми профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму – активізувати пропаганду безпеки дорожнього руху серед дітей та батьків. У рамках тижня безпеки з правил дорожнього руху було проведено бесіди з батьками щодо правил дорожнього руху. Консультацію для батьків «Правила поведінки на проїжджій частині, на дитячому майданчику та в транспорті» було представлено папку пересувку.

             Лише у тісній співдружності ЗДО та сім'ї, ми – зможемо розширити уявлення дітей та виробити у них тверді навички правил безпечної та культурної поведінки на вулицях та дорогах , у громадському та особистому транспорті.

              Таким чином, тиждень безпеки дорожнього руху у нашому дитячому садочку пройшов цілеспрямовано, планово та сподіваємося ефективно.


« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *