Заклад дошкільної освіти "Джерельце"
Управління освіти Маяківської сільської ради

Тиждень безпеки 03.04.2023-07.04.2023

до наказу директора ЗДО, Шестопалової Н.М. «Про проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності у ЗДО» з метою попередження надзвичайних ситуацій, загострення уваги на необхідності дотримання правил безпеки життєдіяльності під час воєнного стану з 03.04.2023р.  по 07.04.2023р. у дошкільному закладі був проведений «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». План у додатку №1.

Перед колективом нашого ЗДО ми поставили такі завдання:

– підвищення ефективності навчально-виховної роботи з дітьми з питань  – особистої безпеки та захисту життя;

– поглиблення теоретичних знань та закріплення практичних навичок вихователів щодо формування у дошкільнят ціннісного ставлення до власного здоров’я і життя;

– пропагувати здоровий спосіб життя серед батьків та їх дітей;

– інтегрування родинного і суспільного виховання з проблеми безпеки життєдіяльності дитини.

Для проведення «Тижня безпеки дитини» вихователь-методист розробила план підготовки до проведення «Тижня безпеки дитини» і заходи проведення «Тижня безпеки дитини».

Під час підготовки до «Тижня безпеки дитини» проведено ряд заходів:

– перевірено наявність усіх документів системи цивільного захисту в ЗДО;

– перевірено наявність журналів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності;

– підготовлено матеріали та оформлено стенди «Бережемо життя і здоров’я дітей» за розділами «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров’я дитини» тощо;

– перевірено стан електричного обладнання, приміщень та території, стан пожежних щитів та пожежного обладнання;

– перевірено наявність інструкцій, пам’яток з питань безпеки життєдіяльності і правил надання першої допомоги постраждалим від нещасних випадків;

– оформлено куточки «Безпека дитини» в кожній віковій групі;

– підготовлено і оформлено виставки дитячих малюнків на тему «Безпека життя і здоров’я дитини»;

– підготовлено конспекти заходів з фізичної культури, які мають бути проведені під час «Тижня безпеки дитини», перевірено стан спортивного обладнання;

– підготовлено план і конспект розваг за тематикою безпеки дитини;

– проведено з батьками консультації «Правила безпечної поведінки в НС», «Дитина одна вдома», «Дії у випадку загрози Арт обстрілу, бомбардування».

Під час «Тижня безпеки дитини» проведено:

1 день – Дитина і природа

2 день – Дитина і вулиця

3 день – Дитина вдома

4 день – Пожежна безпека

5 день – Здоров`я дитини

Роботу проводили із залученням дітей до різних форм роботи: заняття, ігрова діяльність, театралізована діяльність, розваги, конкурси, бесіди (індивідуальні, групові та колективні), екскурсії, читання художньої літератури з використанням українського фольклору, самостійно-художня діяльність, психогімнастика, пошуково-дослідницька діяльність, моделювання ситуацій та їх розв’язання.

Робота проводилася згідно плану проведення тижня. Всі заходи, які були заплановані – вчасно проведені. Діти добре засвоїли норми та правила безпеки..

У  дітей середнього та старшого віку є навички користування побутовими електроприладами (телевізорами, магнітофонами, прасками, чайниками).

Всі діти старшого дошкільного віку, без винятку знають номер телефонів пожежної частини (101), міліції (102), швидкої допомоги (103), вміють користуватися ними у випадку необхідності. Свої дії діти закріплюють в дидактичних іграх та сюжетно-рольових іграх, всі ситуації супроводжуються розповіддю, показом, демонстрацією та поясненням вихователя про небезпеку та наслідками зневажливого звертанням з ними. Педагоги піклуються про те, щоб перед вихованцями розкрився зміст дії, її ціль та засоби рішення, і по можливості пропонувати дітям самостійно шукати рішення поставлених завдань. Вихователі  дуже ефективно попрацювали над тим, щоб діти засвоїли правила, чого не слід робити:

–          при відсутності дорослих  вмикати побутові електроприлади;

–          розпалювати вогонь без нагляду дорослих;

–          грати з сірниками та на дорозі, та інші.

А кожній групі впродовж тижня працював виставочний зал, де розміщувалися роботи дітей за тематиками, дітям надавалася можливість ще раз повернутися у тему безпеки, з’ясувати необхідність збереження здоров’я.

Впродовж тижня велася робота з батьками через: групове та індивідуальне консультування, інформацій листи, залучення батьків до  роботи ДНЗ з цього питання, стенди по безпеці життя, організовувались виставки робіт батьків та їх дітей.

Також педагоги вчили та закріплювали знання дітей, щодо безпеки під час воєнного стану, на заняттях та різних видах діяльності. А саме: «Правила поведінки з незнайомими предметами», бесіда «Наші дії при сигналі повітряної тривоги», д/гра «Тривожний рюкзачок», «Вибухонебезпечні предмети», тощо.

В плануванні, організації, участі в заходах, присвячених «Тижню безпеки» весь колектив приймав активну участь.


« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *